‘Een lotus wortelt in een moerasachtige bodem, door zijn zelfreinigend vermogen zien de bladeren en de bloemen er nooit modderig uit.’

Wat is Hypnotherapie

Hypnotherapie leert je om op een andere manier naar jezelf te kijken en luisteren. Je komt dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor word je je bewust en kan je nieuwe inzichten krijgen en deze op je eigen manier toepassen in je dagelijks leven om dat wat je graag wilt te realiseren.

Er wordt bij hypnotherapie hoofdzakelijk gewerkt met hypnose of trance. Deze technieken worden therapeutisch ingezet en vormen de kern van deze therapie. Daarnaast maken we gebruik van andere evidence-based technieken. Je stelt jezelf open voor ontspanning, verbeelding en gedachten en behoudt hierbij altijd de controle over jezelf. Hypnotherapie is dan ook niet te vergelijken met toneelhypnose.

Je kunt hypnotherapie inzetten als je op zoek bent naar:

-Nieuwe inzichten;
-Het maken van een keuze;
-Lekkerder in je vel te zitten;
-Werken met onverklaarbare klachten;
-Begeleiding om een verandering te maken;
-Een bepaalde gebeurtenis of persoon een plek te geven;
-Ondersteuning in je verwerkingsproces.

Ieder mens is anders hierdoor kan het aantal sessies per persoon verschillen. Al door een of meerdere hypnotherapie sessies kunnen duidelijke veranderingen worden vastgesteld. Mede hierom wordt hypnotherapie wereldwijd meer gebruikt in ziekenhuizen.