Sporthypnose voor teams voor sportprestaties verbeteren

Sporthypnose

Sporthypnose wordt vaak gezien als een manier om sportprestaties te verbeteren.

Bij topsport heb je natuurlijk het fysieke element. Je lichaam presteert het beste als het gezond en fit is, waardoor je veel tijd besteedt aan het verbeteren van je conditie. Veel trainen, doorzettingsvermogen en een positieve houding helpen je om als sporter ver te komen.

Sporten gaat echter niet alleen over fysieke prestatie, maar ook over de mentale balans. Het lichaam van de sporter moet natuurlijk in topvorm zijn, maar dit is slechts een deel van de voorbereiding. Wanneer je een belangrijke wedstrijd hebt is het belangrijk om de juiste mentaliteit te bereiken.

Waarom sporthypnose?

Twijfels, angst en andere negatieve gedachten kunnen de wedstrijd beïnvloeden. Ons lichaam en geest bepalen samen het vermogen om te presteren.

Ze kunnen niet afzonderlijk functioneren. Belangrijk dus om deze twee perfect in balans te hebben voor een wedstrijd.

Ervaar je voor de wedstrijd één van de onderstaande punten?

• Onzeker over je kunnen;
• Gedachtes van twijfel;
• Een naar gevoel in je maag vóór de wedstrijd;
• Te vroeg opgeven;
• Gemengde negatieve gedachtes;
• Je gefrustreerd voelen;
• moeilijk kunnen concentreren.

Hoe angst je sportprestaties beïnvloedt

Angst en zenuwen voor sportprestaties is heel reëel en kan ervoor zorgen dat je niet datgene bereikt wat in je zit. Zo worden je sportprestaties negatief beïnvloedt door stress.

Deze stress wordt veroorzaakt door vele factoren, zoals het toekijken van een publiek, een immense prestatiedruk, of faalangst (niet alleen voor jezelf, maar ook voor iedereen die je gesteund heeft.)

Dat is de reden waarom topsporters vaak kiezen voor sporthypnose. Om hun geest te ontspannen en zich volledig te focussen op de wedstrijd.

Het trainen van je geest is dus net zo belangrijk als het trainen van de spieren, zodat dat je de juiste mindset hebt. Dit zorgt ervoor dat je verder kan komen dan de rest.

Sportprestaties verbeteren bij Hypnoseworld

Hypnoseworld werkt samen met sporters die alles uit zichzelf willen halen. Door bijvoorbeeld die specifieke wedstrijd te winnen of een bepaald doel te halen.

Na een intensieve sporthypnose sessie ervaren de sporters dat ze zelfverzekerder en energieker zijn om de uitdaging aan te gaan.

Ren je bijvoorbeeld niet onder een bepaalde tijd of kun je maar tot een bepaald gewicht tillen? Sporthypnose kan de veranderingen maken die nodig zijn in het deel waar beperkingen zich voordoen, namelijk je onderbewustzijn.

Met sporthypnose zorgen we ervoor dat:

  • Jij je volledige potentie ontdekt;
  • Je geest kalmeert;
  • Afleidingen die de prestaties in de weg staan verdwijnen;
  • Je een positieve focus hebt op hetgeen dat je wilt bereiken;
  • De door jou beheerste techniek beter wordt;
  • Je zelfvertrouwen versterkt;
  • De drive om te winnen groter wordt.

Sporthypnose voor alle soorten sport

Zelfreflectie kan een waardevol hulpmiddel zijn voor sporters. Met sporthypnose gaan we aan de slag om een verandering te maken bij angsten, twijfels en negatieve gedachten of overtuigingen.

Als mens zijn we namelijk geneigd om negatieve ideeën te versterken, zoals: “Het lukt me toch niet” of “Ik ben niet goed genoeg”.

Misschien kan je niet goed omgaan met de druk van een publiek. Sporthypnose is een zeer krachtige methode waardoor je je mentaliteit positief kunt beïnvloeden.

Een topsporter heeft een tweede natuur voor zijn sport en kan de techniek met gesloten ogen uitvoeren. Maar sporthypnose verbetert meer dan alleen je motivatie. Het kan ook daadwerkelijk je vaardigheden en technieken verbeteren.

Wij begeleiden sporters die de mentaliteit van een topsporter willen ontwikkelen. Dát beetje extra dat jou zal onderscheiden van de rest.

Aanvullende informatie:

Hypnoseworld past diverse soorten behandelingen en combinaties van behandelingen toe om ervoor te zorgen dat onze cliënten blijvend verandering bereiken. Dit zijn effectieve manieren om positieve veranderingen te maken.

Veel cliënten hebben mooie veranderingen ervaren door middel van hypnotherapie.
* De resultaten en het aantal sessies wat nodig is kunnen per persoon verschillen.

Wij werken onder andere met hypnoseNeuro Linguïstisch Programmeren (NLP), EMDR, EFT, IEMT en andere krachtige technieken. Deze technieken worden uitsluitend uitgevoerd op basis van ‘Een-op-Een’ sessies, om zo de gewenste veranderingen te maken met een duidelijke focus op het bereiken van het doel.

Vergoeding: Hypnotherapie valt onder ‘alternatieve therapie‘. Het kan zijn dat dit opgenomen is in uw zorgpakket. Weten of jouw particuliere zorgverzekeraar hypnotherapie vergoedt? Bekijk dan deze lijst. Neem contact op met uw zorgverzekering om te bevestigen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Meer informatie over hypnose voor sport?

Neem dan contact op met onze praktijk of maak een afspraak.

Bellen kan via 06-2094181