Sporthypnose

Sporthypnose wordt vaak gezien als een manier om sportprestaties te verbeteren.

Bij topsport heb je natuurlijk het fysieke element. Je lichaam presteert het beste als het gezond en fit is, waardoor je veel tijd besteedt aan het verbeteren van je conditie. Veel trainen, doorzettingsvermogen en een positieve houding helpen je om als sporter ver te komen.

Maar sporten gaat niet alleen over fysieke prestatie, maar ook over de mentale balans. Het lichaam van de sporter moet natuurlijk in topvorm zijn, maar dit is slechts een deel van de voorbereiding. Wanneer je een belangrijke wedstrijd hebt is het belangrijk om de juiste mentaliteit te bereiken.

Waarom sporthypnose?

Twijfels, angst en andere negatieve gedachten kunnen de wedstrijd beïnvloeden. Ons lichaam en geest bepalen samen het vermogen om te presteren.

Ze kunnen niet afzonderlijk functioneren. Belangrijk dus om deze twee perfect in balans zijn voor een wedstrijd.

Ervaar je voor de wedstrijd één van de onderstaande punten?

Onzeker over je kunnen;
• Gedachtes van twijfel;
• Een naar gevoel in je maag vóór de wedstrijd;
• Te vroeg opgeven;
• Gemengde negatieve gedachtes;
• Je gefrustreerd voelen;
• moeilijk kunnen concentreren;

sporprestaties verbeteren met sporthypnose bij hypnotherapie capelle aan den ijssel en amsterdam

Hoe angst je sportprestaties beïnvloedt

Angst en zenuwen voor sportprestaties is heel reëel en kan ervoor zorgen dat je niet datgene bereikt wat in je zit. Zo worden je sportprestaties negatief beïnvloedt door stress.

Deze stress wordt veroorzaakt door vele factoren, zoals het toekijken van een publiek, een immense prestatiedruk, of faalangst (niet alleen voor jezelf, maar ook voor iedereen die je gesteund heeft.)

Dat is de reden waarom topsporters vaak kiezen voor sporthypnose. Om hun geest te ontspannen en zich volledig te focussen op de wedstrijd.

Het trainen van je geest is dus net zo belangrijk als het trainen van de spieren, zodat dat je de juiste mindset hebt. Dit zorgt ervoor dat je verder kan komen dan de rest.

Sportprestaties verbeteren bij Hypnoseworld

Hypnoseworld werkt samen met sporters die alles uit zichzelf willen halen. Door bijvoorbeeld die specifieke wedstrijd te winnen, of een bepaald doel te halen.

Na een intensieve sporthypnose sessie ervaren de sporters dat ze zelfverzekerder en energieker zijn om de uitdaging aan te gaan.

Ren je bijvoorbeeld niet onder een bepaalde tijd of kun je maar tot een bepaald gewicht tillen? Sporthypnose kan de veranderingen maken die nodig zijn in het deel waar beperkingen zich voordoen, namelijk je onderbewustzijn.

Met sporthypnose zorgen we ervoor dat:

 • Jij je volledige potentie ontdekt;
 • Je geest kalmeert
 • Afleidingen die de prestaties in de weg staan verdwijnen;
 • Je een positieve focus hebt op hetgeen dat je wilt bereiken;
 • De door jou beheerste techniek beter wordt;
 • Je zelfvertrouwen versterkt;
 • De drive om te winnen groter wordt.
individuele zwem en sportprestaties verbeteren met sporthypnose

Sporthypnose voor individuele sport

Zelfreflectie kan een waardevol hulpmiddel zijn voor sporters. Met individuele sporthypnose gaan we aan de slag om een verandering te maken bij angsten, twijfels en negatieve gedachten of overtuigingen.

Als mens zijn we namelijk geneigd om negatieve ideeën te versterken, zoals: “Het lukt me toch niet” of “Ik denk dat ik niet goed genoeg ben om zaterdag te spelen”.

Misschien kan je niet goed omgaan met de druk van een publiek. Sporthypnose is een zeer krachtige methode waardoor je je mentaliteit positief kunt beïnvloeden.

Een topsporter heeft een tweede natuur voor zijn sport en kan de techniek met gesloten ogen uitvoeren. Maar sporthypnose verbetert meer dan alleen je motivatie. Het kan ook daadwerkelijk je vaardigheden en technieken verbeteren.

Wij begeleiden sporters die de mentaliteit van een topsporter willen ontwikkelen. Dát beetje extra dat jou onderscheidt van de rest.

Sporthypnose voor teams voor sportprestaties verbeteren

Sporthypnose voor teamsport

Ben je op zoek naar een manier om de prestaties en de mindset van je team te verbeteren? Sporthypnose voor teams kan hierbij goed helpen. Hoewel elke sporter in het team gemotiveerd is om de wedstrijd te winnen, kan de reden om te winnen verschillende motivaties hebben. Denk hierbij aan:

 • Verwachting van ouders;
 • Een verlangen naar beroemdheid;
 • Een overwinning voor het team;
 • Enzovoort.

Het is belangrijk om de drijfveren te begrijpen. Sporthypnose kan ervoor zorgen dat alle spelers op één lijn terecht komen.

Door het doel te begrijpen, het vertrouwen in zowel het individu als het team te versterken, het perfectioneren van de sport en het zorgen voor de juiste focus, kun je van een groep sporters een ‘Dreamteam’ te maken.

* Hoewel de resultaten van persoon tot persoon kunnen verschillen, merken veel sporters de voordelen van sporthypnose. Als je een sporter bent (individuele sport, teamsport of professionele sport) kan sporthypnose goed helpen bij het bereiken van je persoonlijke doelen. 

Vergoedingen: Hypnotherapie valt onder ‘alternatieve therapie‘. Het kan zijn dat dit in je zorgpakket is opgenomen. Weten of jouw particuliere zorgverzekeraar hypnotherapie vergoedt? Neem contact op met je zorgverzekering om te bevestigen of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Meer informatie over sportprestaties verbeteren met sporthypnose?

Neem dan contact op met onze praktijk of maak een afspraak.

Bellen kan via 06-20941818.