Een vrouw met stress die geholpen kan worden met burn-out behandeling hypnose

Burn-out behandeling

Een burn-out ontwikkelt zich niet in één dag. Doordat een burn-out zich langzaam opbouwt zijn de signalen ook slecht te herkennen. De reden dat je non-stop doorwerkt en jezelf voortdurend aan verplichtingen houdt kan verschillend zijn. Maar vaak heb je gewoon te veel te doen.

Denk aan e-mails beantwoorden, deadlines van je werk, vergaderingen, afspraken met familie, verzorging van een ziek familielid en ga maar door.

Wanneer je over een lange periode zonder onderbrekingen of rust doorgaat, kan je uiteindelijk in een burn-out terecht komen.

Hoe herken je een burn-out?

Er zijn meestal lichamelijke waarschuwingen voorafgegaan, zoals signalen om het rustiger aan te doen.

In een vroeg stadia van burn-out, begin je je meestal moe te voelen. Maar wanneer je opgebrand raakt, worden de symptomen heftiger. Zo:

 • Voel je je emotioneelmentaal en fysiek uitgeput;
 • Kun je niet meer op hetzelfde niveau functioneren als voorheen;
 • Ontwikkel je het gevoel dat je niets meer te geven hebt;
 • Word je overweldigd door de kleinste dingen;
 • Heb je moeite met het dagelijkse leven.

Daarnaast heb je nog de slapeloosheid, gebrek aan energie, gebrek aan eetlust, stemmingswisselingen, snel afgeleid, vergeetachtigheid, pijn op de borst, maagaandoeningen en hoofdpijn.

Sommigen ervaren ook een vervreemding van mensen die dichtbij je staan. Verder ben je vatbaarder om ziek te worden en ervaar je meer verdriet of woede.

Wanneer je geen aandacht geeft aan deze signalen kun je in een burn-out terecht komen. De signalen kunnen lang aanhouden, tot op een dag de spanning zo ondraaglijk wordt dat er iets knapt.

Je zou het gevoel kunnen ervaren dat je nooit meer normaal kunt functioneren. Ook kun je gedachtes hebben als “Wat voor nut heeft het nog om iets te doen?

Hypnose om stress te verminderen.

Hypnotherapie kan goed helpen bij het behandelen van een burn-out. Zo zorgt hypnose voor het volgende:

 • Het geeft je een ander perspectief op situaties die je als stressvol ervaart.
 • Je energieniveau verandert.
 • Hypnose leert je om weer te ontspannen.
 • Het vergroot je innerlijke kracht.
 • Je ontwikkelt een goed evenwicht tussen, werk, school en privé.
 • Je leert grenzen stellen zodat je meer rust en tijd voor jezelf neemt.
 • Voor pure ontspanning.

Werken aan een burn-out vereist ingrijpende veranderingen. Zowel op leefwijze als op je werk en sociale leven. Hypnotherapie kan hierbij een ondersteuning zijn voor het maken van veranderingen.

Het kan je leren om op een andere manier om te gaan met bepaalde situaties of gedachtes. Dat je de controle weer terug krijgt over jezelf. Dit zorgt ervoor dat je je energieker, positiever en sterker voelt in situaties die voorheen stressvol waren.

Met hypnotherapie kan je een oprechte kijk naar binnen maken. Door de bewuste denkprocessen te omzeilen, geeft hypnose je een beter inzicht in de problemen.

Het helpt je om onbewuste behoeften en intenties te ontdekken. Dit diepe inzicht in je psyche kan voor mooie veranderingen zorgen.

Afspraak maken burn-out behandeling

Herken je zelf een aantal burn-out klachten en ervaar je veel stress? Misschien zit je al in een burn-out.

In het geval je besluit om hier iets aan te doen, kan Hypnose goed helpen bij het herstel.

Neem contact op voor meer informatie over hypnose & burn out, of maak een afspraak via de onderstaande button. 

Hoeveel sessies zijn nodig bij een burn-out?

Bij Hypnoseworld behandelen we al onze cliënten op individuele basis. Tijdens de eerste sessie gaan we dieper in op het probleem. Dit stelt ons in staat om het aantal sessies te beoordelen. Vervolgens maken we samen een behandelplan die gaande het proces kan veranderen.

Veel cliënten hebben mooie veranderingen ervaren door middel van hypnotherapie.
* De resultaten en het aantal sessies wat nodig is kunnen per persoon verschillen.

Aanvullende informatie:

Hypnoseworld past diverse soorten behandelingen en combinaties van behandelingen toe om ervoor te zorgen dat onze cliënten blijvend verandering bereiken.

Wij werken onder andere met hypnose, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en andere krachtige technieken. Deze technieken worden uitsluitend uitgevoerd op basis van ‘Een-op-Een’ sessies, om zo de gewenste veranderingen te maken met een duidelijke focus op het bereiken van het doel.

Vergoedingen: Hypnotherapie valt onder ‘alternatieve therapie‘. Het kan zijn dat dit opgenomen is in uw zorgpakket. Weten of jouw particuliere zorgverzekeraar hypnotherapie vergoedt? Bekijk dan deze lijst. Neem contact op met uw zorgverzekering om te bevestigen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Meer informatie over burn-out behandeling met hypnose?

Neem dan contact op met onze praktijk of maak een afspraak.

Bellen kan via 06-20941818.