Van je verslaving afkomen via hypnose behandeling in Amsterdam en Capelle aan den IJssel

Verslavingen

Een verslaving is een toestand waarin je mentaal en / of fysiek afhankelijk bent van een gewoonte of stof. Wanneer je deze gewoonte of stof niet hebt, zal je gedrag voornamelijk gericht zijn op het uitvoeren of innemen hiervan.

Je kan verslaafd raken aan een bepaald gedrag, zoals: eten, spullen kopen, internet, chatten, games, gokken, werk of seks. Er zijn ook middelen waar je verslaafd aan kunt raken. Denk maar aan het gebruik van een drug of bepaalde stof, zoals alcohol, sigaretten, THC, cocaïne, of GHB.

Een verslaving aan een medicatie blijft vaak onopgemerkt. Deze worden voornamelijk gebruikt als angstdemper of slaapmiddel (bijv. lorazepam, diazepam, oxazepam). Ook met pijnstillers zoals morfinomimetica, fentanyl en oxycodon. Deze worden vaak jarenlang als herhalingsrecepten opgehaald.

Wanneer spreken we van een verslavingen?

Het essentiële verschil tussen een verslaafde en een niet-verslaafde is dat dit gedrag uit de hand loopt. Een verslaafde kan een buitensporige hoeveelheid tijd plannen, zich bezighouden met of herstellen van de verslaving.

Ondanks de fysieke, emotionele, relationele of financiële risico’s, voelen verslaafden zich niet in staat om hun gedrag te stoppen.

De afhankelijkheid van een verslaving hoeft daarbij niet alleen van invloed te zijn op je lichamelijke gezondheid. Het kan ook je zelfrespect, je identiteit, je familie, je relaties, je werk en je financiën flink beïnvloeden.

De reden dat iemand verslaafd raakt is heel divers:

  • Hoe is iemand opgevoed?
  • Wat voor gedrag is iemand gewend van ouders of andere familieleden?
  • Zijn er problemen in het gezin?
  • Heeft iemand ingrijpende dingen meegemaakt?
  • Of onverwerkte ervaringen uit het verleden met ouders of het gezin waar ze uit komen?
  • Is de persoon gepest of heeft hij / zij een onverwerkt trauma?

Daarnaast kan een gewoonte een verslaving worden doordat het een goed gevoel geeft. Of omdat de verslavingen een manier is om met moeilijke situaties of emoties om te gaan.

Verslavingen verhelpen via hypnose.

Een verslaving is gelukkig te bestrijden. Hypnotherapie wordt veel ingezet als behandeling bij een verslaving, of als aanvulling bij reguliere trajecten.

Wil je graag van je verslaving afkomen? Wij begeleiden je hierbij met als doel dat je vrij raakt van je verslaving, alsook het aanpakken van de bijbehorende problemen.

Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak bij onze praktijk. 

Aanvullende informatie:

Hypnoseworld past diverse soorten behandelingen en combinaties van behandelingen toe om ervoor te zorgen dat onze cliënten blijvend verandering bereiken. Dit zijn effectieve manieren om positieve veranderingen te maken.

Veel cliënten hebben mooie veranderingen ervaren door middel van hypnotherapie. * De resultaten en het aantal sessies wat nodig is kunnen per persoon verschillen.

Wij werken onder andere met hypnoseNeuro Linguïstisch Programmeren (NLP), EMDR, EFT, IEMT en andere krachtige technieken. Deze technieken worden uitsluitend uitgevoerd op basis van ‘Een-op-Een’ sessies, om zo de gewenste veranderingen te maken met een duidelijke focus op het bereiken van het doel.

Vergoedingen: Hypnotherapie valt onder ‘alternatieve therapie‘. Het kan zijn dat dit opgenomen is in uw zorgpakket. Weten of jouw particuliere zorgverzekeraar hypnotherapie vergoedt? Bekijk dan deze lijst. Neem contact op met uw zorgverzekering om te bevestigen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Meer informatie over verslavingen behandelen met hypnose?

Neem dan contact op met onze praktijk of maak een afspraak.

Bellen kan via 06-2094181