Een vrouw die wil afvallen met hypnose in hypnosepraktijk Rotterdam

Afvallen met hypnose

Zit je niet lekker in je vel omdat je ervan overtuigd bent dat je een maatje te veel hebt? Afvallen met hypnose is geschikt voor iedereen die wil werken aan zijn lichaamsgewicht. Het is vooral geschikt voor mensen die van gezond eten en goed bewegen een gewoonte willen maken.

Hypnose is daarbij niet bedoeld als “dieet”, maar eerder als een hulpmiddel. Zo kan hypnose ervoor zorgen dat onderliggende psychische problemen opgelost worden. Psychische problemen die ervoor zorgen dat je een hekel aan lichaamsbeweging hebt, een intense verlangen naar eten ervaart. Het kan ook zijn dat je ’s nachts, stiekem of onbewust eet.

Het helpt je de eet-triggers te identificeren en te ontkrachten. Het stelt je in staat om kalm en ontspannen in het leven te staan. In plaats van eten als een emotionele oplossing, gaan we kijken naar een geschikte oplossing voor honger, en nieuwe gedragspatronen die je in staat stellen om te gaan met emoties in het leven.

Onze praktijk heeft al veel cliënten geholpen om nu eindelijk de verandering te maken naar een gezond gewicht.

We begeleiden cliënten om:

 1. Hun gewoontes te veranderen;
 2. Onderliggende emoties te verwerken;
 3. De controle terug te krijgen over het eetgedrag;
 4. De motivatie om meer te bewegen en om weer lekker in je vel te zitten.

Soms komen cliënten met een bepaald dieet of plan in gedachten. Dit kunnen wij tijdens de sessies versterken. Het werkt het beste wanneer er een duidelijk en haalbaar doel is.

Wanneer afvallen met hypnose?

 • Ben je een emotionele eter?
 • Heb je regelmatig eetbuien?
 • Kom je na het afvallen snel weer aan? (jojo-effect)
 • Heb je het gevoel dat je geen wilskracht hebt?
 • Denk je weleens ‘waarom heb ik dit gegeten’?
 • Heb je een hekel aan je lichaam?
 • Eet je wel eens stiekem?
 • Heb je een onbedwingbare trek naar bepaalde voeding of dranken?
 • Heb je geen motivatie om te bewegen?
 • Durf je geen nee te zeggen als iemand je iets aanbied?

We kunnen allemaal excuses verzinnen in het moment om geen actie te ondernemen voor de dingen die we echt willen: ‘Ik zal morgen…‘ maar morgen komt nooit. ‘Ik zal later…‘, maar later komt nooit.

Of ons zorgen maken over ervaringen uit het verleden of bezig zijn met de toekomst, met ‘Wat als…?

Maar we hebben alleen het heden. Het nú om iets te veranderen.
Het is niet nodig om te blijven dromen over het gewicht dat je wilt bereiken. Maak het je realiteit.

De Virtuele Maagband

Denk je dat afvallen met hypnose jou kan helpen? Het gewichtsverliesprogramma van Hypnoseworld is per client samengesteld op wat nodig is om het gezonde gewicht te bereiken én te behouden. Het kan zijn dat er tijdens de sessies nieuwe inzichten komen, waar we – als dit nodig is – verder aan kunnen werken.

We zetten alles in om elke client zo goed mogelijk te begeleiden naar het gewenste gewicht. Daarnaast kunnen we ook specifieke eetgewoontes aanpakken en ombuigen naar iets positiefs. Zoals:

 • “Ik wil geen behoefte meer hebben aan chocolade”;
 • “Ik ga elke dinsdag en donderdag naar de sportschool”;
 • of “Ik drink geen alcohol tenzij het een sociale functie heeft”.

Hypnotherapie wordt vaak gebruikt voor het motiveren en het verwezenlijken van een doel. Het doel moet iets zijn waarvan je gelooft dat het mogelijk is om te bereiken. Het moet ook iets zijn waarvan je gelooft dat je het op de lange termijn leuk zult vinden.

“Het heeft geen zin jezelf te laten rennen als je een hekel hebt aan hardlopen.”

Het is belangrijk om te beseffen dat de hulp beschikbaar is. En dat iedereen de resultaten kan bereiken die hij / zij wil. De grootste stap is dat je toegeeft dat je echt hulp nodig hebt. De oplossing is beschikbaar. Alleen jij kunt de beslissing nemen om te veranderen.

Waarom afvallen met hypnose?

Hypnotherapie is een succesvol hulpmiddel omdat het je onbewuste processen aanpakt. Bepaalde overtuigingen kunnen op elk moment van de dag namelijk allerlei emoties veroorzaken.

We horen vaak in de praktijk dat cliënten eten vanwege eenzaamheidzich ellendig voelenuit verveling en zoveel andere emoties. Géén van deze emotionele triggers heeft iets met honger te maken.

Veel mensen leerden op jonge leeftijd al om voedsel te gebruiken om je beter te voelen. Overtuigingen als deze pakken we aan, zodat ze in een sessie kunnen veranderen. Als je het interne conflict verandert, verandert ook je gedrag en je lichaam.

Afspraak maken voor afvallen met hypnose

Je leest deze pagina waarschijnlijk omdat je op zoek bent naar iets anders. Iets dat werkt voor de lange termijn.

Hypnoseworld gaat samen met jou dit proces aan. Omdat elk mens anders is, zetten wij ons in naar de behoefte van elk individu. Zodat onze cliënten niet langer PROBEREN om het goede te doen, maar het gewoon doen.

Onze cliënten denken niet alleen dat ze veranderd zijn, maar ze voelen het ook op emotioneel niveau.

Er zijn verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen:

1. Een enkele sessie:
Voor mensen die bekend zijn met hypnotherapie of als je aan een specifiek doel wilt werken. Bijvoorbeeld: Je staat vast op een bepaald gewicht. Of je voelt dat iets je blokkeert in het afvalproces.

2. Gewichtsverlies-programma
Voor mensen met overgewicht. In overleg en wat nodig is bestaat dit traject uit meerdere sessies.

3. De virtuele maagband
Speciaal voor mensen met een BMI van 30+. Dit traject bestaat uit meerdere sessies (het plaatsen van de virtuele maagband gebeurt in de 2de sessie).

Wil je afvallen met hypnose? Maak dan een afspraak via de onderstaande button, of neem contact op met de praktijk. 

Aanvullende informatie:

Hypnoseworld past diverse soorten behandelingen en combinaties van behandelingen toe om ervoor te zorgen dat onze cliënten blijvend verandering bereiken.

Wij werken onder andere met hypnose, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en andere krachtige technieken die een verandering voor je kan maken. Deze technieken worden uitsluitend uitgevoerd op basis van ‘Een-op-Een’ sessies, om zo de gewenste veranderingen te maken met een duidelijke focus op het bereiken/ behouden van een gezond gewicht.

Veel cliënten hebben mooie veranderingen ervaren door middel van hypnotherapie.
* De resultaten en het aantal sessies wat nodig is kunnen per persoon verschillen.

Vergoedingen: Hypnotherapie valt onder ‘alternatieve therapie‘. Het kan zijn dat dit opgenomen is in je zorgpakket. Weten of jouw particuliere zorgverzekeraar hypnotherapie vergoedt? Bekijk dan deze lijst. Neem contact op met uw zorgverzekering om te bevestigen of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Meer informatie over afvallen met hypnose?

Neem dan contact op met onze praktijk of maak een afspraak.

Bellen kan via 06-20941818.