You are currently viewing 4 Redenen Waarom Een Trauma Verwerken Met Hypnose Zo Goed Werkt

4 Redenen Waarom Een Trauma Verwerken Met Hypnose Zo Goed Werkt

Een trauma is iets waar je niet lichtzinnig mee om moet gaan. In sommige gevallen zit deze zo diep geworteld dat het een groot effect heeft op je dagelijkse leven. Dit is bijvoorbeeld vaak het geval bij een traumatische jeugd.

Door een specifieke gebeurtenis in je (verre) verleden ben je je in het heden op een bepaalde manier gaan gedragen. Wanneer deze gedragingen een belemmering vormen voor je dagelijks leven, is het belangrijk om het trauma gericht te verwerken. Hier zijn verschillende manieren voor.

In dit artikel gaan we dieper in op een trauma verwerken met hypnose. En waarom het een serieuze optie is om te overwegen.


Wat is een trauma precies?

Om dieper in te gaan op het verwerken van een trauma, is het allereerst natuurlijk wel erg belangrijk dat je weet wat een trauma precies inhoudt.

In de basis komt het erop neer dat je als gevolg van een specifieke gebeurtenis blijft hangen in een bepaalde emotie. Deze emotie(s) zijn daardoor zodanig gewoon voor je geworden dat ze een deel uitmaken van je identiteit. En dat terwijl dit in essentie eerst niet in jouw karakter aanwezig was.

Emoties die men na een trauma vaak voelt, zijn:

  • Angst: Na het meemaken van een specifiek trauma is het goed mogelijk dat je hier nog een tijdje flink last van blijft hebben. Daardoor bestaat ook de kans dat je bang bent dat het opnieuw gebeurt. Het lichaam probeert automatisch z’n best te doen om een dergelijke traumatische gebeurtenis niet nog een keer mee te hoeven maken.
  • Woede: Ook leidt het vaak tot de emotie woede. Je blijft voortdurend boos dat iets of iemand je iets heeft aangedaan. Ook hier heb je uiteindelijk zelf het meeste last van. Degene die verantwoordelijk is geweest voor het trauma, krijgt niks van deze aanhoudende woede mee.
  • Eenzaamheid: Tot slot komt ook eenzaamheid vaak voor als gevolg van bijvoorbeeld een traumatische jeugd. Door de schokkende gebeurtenis begin je je dan steeds meer in jezelf te keren. Men krijgt dan vaak het gevoel dat er iets ‘mis’ met ze is. Hierdoor voelt men zich vaak ‘minder’ dan anderen, om maar een voorbeeld te noemen. Dit werkt dan eenzaamheid in de hand.

Waarom een trauma verwerken met hypnose?

Wanneer er dus sprake is van een trauma wil je ervoor zorgen dat je deze goed verwerkt, zodat je er in de toekomst geen last meer van zult hebben. Je wilt door met je leven, op een manier die een stuk leuker is dan dat je op dit moment gewend bent.

Gelukkig is een trauma verwerken met hypnose een effectieve manier om dit voor elkaar te krijgen. Dit heeft namelijk de volgende voordelen:


1. Uitschakelen van negatieve triggers:

Op het moment dat je met een trauma te maken hebt, is er vaak sprake van specifieke negatieve triggers. Wanneer je bijvoorbeeld in aanraking komt met een specifieke situatie of individu begin je de emoties van het trauma opnieuw te beleven.

Het is belangrijk om deze triggers tijdens de hypnose sessie te identificeren. Hierdoor kan er samen met een hypnotherapeut gewerkt worden aan het verwijderen van de emotionele reactie op deze triggers.

Wanneer deze emotionele triggers verdwijnen, kun je in aanraking komen met diezelfde specifieke situatie of indidivu, zonder dat het een emotionele reactie bij jou opwerkt.


2. Positieve veranderingen in het onderbewustzijn

In essentie komt het erop neer dat hypnose therapie (hypnotherapie) bij een trauma voor een positieve verandering in het onderbewustzijn gaat zorgen.

Uiteindelijk is het onderbewustzijn – een onderdeel van het menselijk brein – namelijk voor een groot deel verantwoordelijk voor al je dagelijkse handelingen.

Middels hypnose kom je veel makkelijker in contact met je onderbewustzijn. Je bent dan suggestiever voor nieuwe ideeën. Zo kan een hypnotherapeut, via suggesties negatieve overtuigingen omzetten naar positieve overtuigingen, wat op z’n beurt weer zorgt voor constructievere onbewuste handelingen.

Gedurende een hypnose is de kans op blijvende veranderingen daardoor veel groter.


3. Meer controle over je leven

Hypnose therapie bij trauma zorgt voor meer controle over je leven. Je krijgt meer en meer het idee dat je in controle bent over je eigen gedachtes en de daarbij behorende gevoelens.

De eerdergenoemde triggers bepalen bijvoorbeeld niet meer hoe jouw dag er in grote lijnen uitziet. Dit zien veel mensen toch als een hele opluchting.

Je bent zelf weer in controle over je leven, in plaats van dat deze controle bij het trauma ligt.


4. Identificeren gedrags- en gedachtepatronen

Een belangrijke stap gedurende de hypnose is om gedrags- en gedachtepatronen te identificeren. Je leert jezelf op die manier een stuk beter kennen, waarbij je langzaam toewerkt naar het opbouwen van een nieuwe vorm van vertrouwen in jezelf.

Waarom denk je bijvoorbeeld op een bepaalde manier? En waarom kies je iedere keer weer voor een specifieke handeling? Via hypnose technieken krijg je hier een beter beeld van, zodat je jezelf beter leert te begrijpen. Je kunt vervolgens – samen met een hypnotherapeut – langzaam werken aan het oplossen van de emotionele triggers.


Na 1 hypnose sessie al merkbaar effect

In principe heb je maar 1 sessie nodig om te merken dat er sprake is van progressie. Al is het maar doordat je jezelf beter begint te begrijpen.

Het komt vaak voor dat de cliënt na 1 sessie al onder de indruk is van wat er met hypnose mogelijk is. Laat staan wanneer je uiteindelijk besluit om vaker met hypnose therapie bij een trauma aan de slag te gaan.

Het is al met al absoluut niet nodig om je hele leven lang last te hebben van een trauma. We willen daarbij graag benadrukken dat hypnotherapie niet iets is waarin je moet ‘geloven’. We richten ons namelijk op een daadwerkelijk onderdeel van het menselijk brein, waarin veel negatieve overtuigingen verscholen liggen.


Trauma Verwerken Met Hypnose – Hypnose World

Bij Hypnose World zijn we gespecialiseerd in deze vorm van hypnose therapie bij een trauma. Hierdoor hebben we reeds veel mensen verder weten te helpen.

Het geeft een enorme voldoening om deze positieve veranderingen in de praktijk te zien. Zeker wanneer mensen hier soms al jaren mee lopen.

Heb je zelf te maken met een trauma? En wil je er graag alles aan doen om significante stappen vooruit te zetten? Plan dan eens een afspraak in om te kijken of het iets voor jou is, of neem contact op voor vragen of opmerkingen.

Uiteindelijk kan het geen kwaad om het een kans te geven. Wie weet is het wel precies wat je nodig hebt!

Geef een antwoord